13. oktober 2005

Kjøkkentjeneste

Dette bildet er obligatorisk å ta for alle som kommer på besøk til CRO. Bildet er fra kjøkkenet til CRO, der OB og Mama Edith regjerer. I gryta er det posho til et par hundre sultne gatebarn.

Posho er en slags mais-grøt som lages av maismel og vann og kokes til den blir så tjukk at du kan kna den i hånda til en liten ball. Denne ballen dyppes i suppe eller stuing eller annen mat og spises tradisjonelt med hendene.

På CRO ble det servert Posho til lunsj og middag hver dag, sammen med en tynn stuing av gule erter. Det ser ikke spesielt delikat ut, og jeg var ganske skeptisk første gang jeg fikk tilbud om å dele lunsj med en av guttene på senteret, men det å dele mat har en viktig sosial funksjon i Uganda – uansett hvor lite man har, så deler man gjerne tallerkenen sin –, og det er uhøflig å avslå. Ikke smaker det noe særlig heller, men man blir da mett, og det gir næring. Og det er jo tross alt det viktigste.

(Oppdatert 03.03.2009)

Ingen kommentarer: